Odoo • Text and Image

Cloud

Usluge profesionalnog datacentra.
Dostupne svima.

Cloud za sve.

Cloud je već dugo među nama.
Sada je dostupan svima.


Cloud nije nov pojam. Pojavljuje se sredinom 70-ih godina kao sinonim za udaljenu računalnu infrastrukturu. Označava računalne uređaje koje korisnik koristi, a nisu na njegovoj lokaciji.

Njegovu vlastitu opremu (servere, mrežnu opremu, storage sustave, računala itd.) mijenja centralizirana oprema u sigurnom datacentru.

Cloud oduvijek ima ozbiljne prednosti u odnosu na opremu na lokaciji, no pravi zamah dobio je tek pojavom širokopojasnog pristupa internetu. Budući da su velike brzine interneta danas postale preduvjet modernog poslovanja, Cloud je očit izbor.

 
 

Cetraliziranost opreme znači da Cloud postiže značajno višu razinu informatičke usluge  za puno povoljniju cijenu. Naročito veliku prednost Clouda imaju manje tvrtke. Cloud im omogućuje sve prednosti informatičkog sustava velike korporacije za samo djelić troška. Takva razina usluge, prije Clouda, nije bila moguća. 

Rođen u Cloudu

IT tvrtke polako prebacuju fokus na Cloud.
Optimar je za Cloud - stvoren.


Optimar se Cloudu nije prilagodio. Optimar je zbog Clouda osnovan. Je li to uopće bitno za vas? Itekako.

Nekada, posao IT tvrtki je završavao implementacijom. U Cloudu, taj posao traje zauvijek. To zahtjeva potpuno drugačiju organizaciju poslovanja - onu u kojoj će vaš IT partner biti uvijek dostupan, brzo reagirati, voditi evidenciju o vašim uslugama i biti potpuno transparentan.

S tim ciljem, Optimar je i izgrađen. Upravo zato, idealan smo partner za vaš Cloud.

Gdje je Optimar Cloud?

IT tvrtke polako prebacuju fokus na Cloud.
Optimar je za Cloud - stvoren.


Optimar Cloud nalazi se u sigurnom datacentru u Zagrebu. Pročitajte više o Datacentru.

Datacentar

Zašto Cloud?

Company team

Siguran

Sigurnost Vaših podataka je neizmjerno veća. Za nju brine naš tim stručnjaka. Podaci su zaštićeni od virusa, korisničke greške i od događaja na Vašoj lokaciji. Što god da se dogodi, kod nas su  Vaši podaci sigurni.  

Company team

Integriran

Vaša tvrtka radi na jednom rješenju. Sve podružnice mogu simultano koristiti istu bazu podataka, koristiti zajednički folder s dijeljenim podacima i datotekama.  

Company team

Ažuran

Zaboravite na probleme sa starim računalima, serverima i Microsoft licencama. Vaša Cloud usluga nikad ne zastarijeva.

Company team

Ekonomičan

Cloud je značajno ekonomičniji od klasičnog IT-ja. Plaćate točno onoliko koliko koristite. Ostvaruju se velike uštede na potrebnim kapacitetima. Za Vas izrađujemo i usporedbu troškova klasičnog IT-ja i Cloud IT-ja. 

Company team

Pouzdan

Cloud garantira dostupnost od 99,98% godišnje. Takvu dostupnost fizička oprema ne može ponuditi. Ne ovisite o nestanku struje, kvaru opreme, nestanku interneta na lokaciji, elementarnoj nepogodi,…. Vaš privatni oblak je uvijek dostupan i spreman za rad! 

Company team

Skalabilan

Cloud rješenje može se smanjivati i povećavati po potrebi. To znači da se više nećete susretati sa problemima premalih (ili prevelikih) kapaciteta. U slučaju potrebe, dovoljno je zatražiti više diska, memorije, procesora, računala. 

Company team

Jednostavan

Mi održavamo i datacentar i opremu na kojoj se vrti naš Cloud. Na vama je samo da je koristite.

Company team

Dostupan

Svojim podacima i aplikacijama požete pristupiti s bilo kojeg mjesta na svijetu i bilo kojeg uređaja. Potrebno vam je samo Vaše korisničko ime i lozinka. Na taj način, postižete punu fleksibilnost poslovanja i radite kao da ste u svome uredu i kada niste.