O nama

Naš cilj je vaša digitalna transformacija. 

1989.

Razvoj je počeo 1989. godine kada je osnovana Optima Grupa - sistem integrator koji sudjeluje u razvoju informatike od njenih modernih početaka. Do 2003. godine, Optima Grupa je opremila IT najvećih hrvatskih i regionalnih banaka, sudjelovala u izgradnji data centra Hrvatskog Telekoma i A1, pružala napredna informatička rješenja i support kako velikim, tako i manjim regionalnim tvrtkama

2004.

2004. godine, Optima Grupa iskoristila je svoje znanje u razvoju data centara i izgradila je Optimu Telekom. Optima Telekom je tvrtka koja je razbila monopol Hrvatskog Telekoma na tržištu fiksne telefonije. Brz i snažan razvoj postavili su Optimu Telekom na poziciju drugog najvećeg pružatelja fiksnih telekomunikacijskih usluga u Hrvatskoj. Na toj poziciji je i danas.

2015.

I dalje neumorno pratimo trendove u svjetskom IT-ju i potrebe naših korisnika. Kao odgovor na izazove novog doba, 2015. osnovan je Optimar. Kao zamjenu za hardver, pružamo Cloud usluge. Biramo najbolje aplikacije današnjice. I pružamo usluge naših stručnjaka kroz Managed services

Naš cilj je omogućiti vam siguran i pouzdan informatički sutav za normalnu cijenu. Optimizirati vaše procese i učiniti vas bržima i konkurentnijima. Omogućiti vam rad bilo otkuda. Biti dostupni kada nas trebate. Gledati naprijed i prilagođavati sebe i vas trendovima koji tek dolaze.

Kako to postižemo? Smatramo da je prvi korak zaštititi korisničke podatke od gubitka. To je uloga Backup & DR-a. Prepoznali smo problem koji tvrtke imaju s nabavkom, licenciranjem i održavanjem servera. Zato je tu Optimar Cloud. Primjetili smo da tvtke trebaju naprednu, proaktivnu podršku koja uključuje i nadzor i antivirus, pa smo kreirali Proactive.

Potrebu za za modernom, integriranom, poslovnom aplikacijom ispunjavamo Odoo-om. Poslovnu komunikaciju- 3CX-om. A za pomoć IT adminima da upravljaju svojim IT sustavima nudimo Syscare.

Kontinuirano tražimo i dodajemo nova rješenja koja će vam omogućiti da koristite tehnologiju kao alat za vaš rast. Jer to je smisao tehnologije.