Proactive bodovi

Kako bismo vam omogućili maksimalnu fleksibilnost pri korištenju Proactive paketa, razvili smo  sustav naplate u bodovima. Ovaj sustav omogućuje da funkcionalnosti Proactive paketa koristite na način koji odgovara vama. 

Odabir Proactive plana

Na početku, potrebno je odabrati plan koji vam najviše odgovara. Ovisno o načinu na koji ćete koristiti Proactive, broju nadziranih uređaja i procijenjenom vremenu koje je potrebno za podršku mjesečno, biramo idealan plan za vas.

500
bodova / mj.
1.000
bodova / mj.
2.000
bodova / mj.
3.000
bodova / mj.
4.000
bodova / mj.
5.000
bodova / mj.

Dodjela bodova

Na kraju svakog mjeseca, s mjesečnim računom za Proactive, dodijeljuju se bodovi iz odabranog plana. U ovom primjeru, svaki mjesec se dodjeljuje dodatnih 3.000 bodova. Ovo se ponavlja svaki mjesec dok je usluga aktivna.

Nagrada za aktivaciju
Prilikom aktivacije, dodijeljujemo vam dupli iznos bodova iz plana kao nagradu dobrodošlice. Dakle, ako ste izabrali plan od 3.000 bodova / mj., po aktivaciji ćemo vam odmah dodijeliti 6.000 bodova.

Konzumacija bodova

Bodovi se troše na 2 vrste usluga- rad stručnjaka i softver za nadzor i sigurnost. 

Stručnjaci upisuju sate utrošene na podršku i održavanje. Ovisno o levelu stručnjaka, ti sati se preračunavaju u bodove. Proactive mjeri i ukupnu potrošnju licenci u tom mjesecu koje također preračunava u bodove. Te dvije stavke umanjuju dostupne bodove.

Rad

po utrošenom vremenu
obračunska jedinica- 15 minuta
  • Junior level technician
  • Mid level technician
  • Senior level technician

Softver

po iskorištenoj licenci
obračunska jedinica- uređaj / mjesec
  • Agent za računalo ili server (uključuje TeamViewer)
  • Agent za mrežnu opremu
  • Bitdefender licenca

Ograničenje udjela softvera

Korištenje bodova na softver je ograničeno na 50% ukupnog plana. Dakle, u slučaju kada je zakupljeni plan 3.000 bodova, mjesečna potrošnja licenci može iznositi maksimalno 1.500 bodova.

U slučaju da se probije limit potrošnje softvera, poslat ćemo vam ponudu za povećanje plana. Ukoliko ne želite povećati plan, potrebno je smanjiti broj nadziranih uređaja.

Prekoračenje i povećanje plana

Ukoliko prekoračite plan (potrošite bodove ili probijete limit potrošnje softvera), vaš Proactive će biti suspendiran. Softverske licence (nadzor, antivirus, update & patch) će nastaviti normalno raditi, ali daljnji rad će biti ograničen na hitne slučajeve.

Dobit ćete ponudu za povećanje plana kako biste Proactive mogli reaktivirati odmah. Ako ponudu ne želite prihvatiti, pričekat ćete kraj mjeseca da se dodijele novi mjesečni bodovi, te će Proactive biti reaktiviran.

Nagrada za povećanje
Za svako povećanje, također dobivate nagradu- iznos povećanja. Ako svoj plan povećate za 1.000 bodova / mj., odmah ćemo vam upisati dodatnih 1.000 bodova u vaš Proactive.

500
bodova / mj.
1.000
bodova / mj.
2.000
bodova / mj.
3.000
bodova / mj.
4.000
bodova / mj.
5.000
bodova / mj.

Primjer timeline-a

Navedeni timeline iz primjera kojim smo se prethodno vodili. 

Korisnik je odabrao plan od 3.000 bodova / mj.. Prilikom aktivacije, dodijeljen je dupli iznos bodova (6.000). Svakim mjesečnim računom, Proactive se dopunjava za iznos bodova iz odabranog plana (3.000). Tokom 3.eg mjeseca, korisnik je povećao plan na 4.000 bodova / mj. te je dodjeljena nagrada za iznos povećanja od 1.000 bodova. Naredne mjesece, Proactive se dopunjava za iznos bodova iz novog plana (4.000).

Nagrada za Aktivaciju

2x plan

+6.000 

ukupno = 6.000 bodova

Mjesečni račun 1

1x plan

+3.000 

ukupno = 9.000 bodova

Mjesečni račun 2

1x plan

+3.000 

ukupno = 12.000 bodova

Nagrada za povećanje

1x povećanje

+1.000 

ukupno = 13.000 bodova

Mjesečni račun 3

1x plan

+4.000 

ukupno = 17.000 bodova

Mjesečni račun 4

1x plan

+4.000 

ukupno = 21.000 bodova

Produženje ugovora

Kada produžujete ugovor za Proactive, zadržavate dostupne bodove iz prethodnog ugovora. Proactive ostaje jedinstven, a svi potencijalno neiskorišteni bodovi iz prethodnog ugovora ostaju dostupni za korištenje.

Prilikom produženja ugovora, plan je moguće i smanjiti.

Vrijednost stavki u bodovima

Vrijednost rada i softverskih licenci u bodovima ćete dobiti u ponudi, zajedno sa cijenom Proactive paketa.

Vrijednost stavki se ne mijenja za vrijeme trajanja ugovora.